Informationale

8 Caracteristici la care să fii atent când alegi robotul de curatat geamuri

8 Caracteristici la care să fii atent când alegi robotul de curatat geamuri

Hai s-o spunem direct: toată lumea urăște să spele geamurile. E dificil, obositor și de multe ori periculos. Ai aflat că s-a inventat soluția: robotul de curatat geamuri. Dar ai observat că există roboți de 600 de lei și roboți de 3,000 de lei.

Care e diferența dintre ele, la ce să te uiți când alegi și care e e robotul de curatat geamuri potrivit pentru tine?

Acestea sunt întrebările la care îți răspunde acest articol.

Pentru început, hai să vedem ce e rezonabil să ceri de la un astfel de robot. Apoi decizi dacă funcționalitatea respectivă îți este utilă și își merită banii.

Se conectează cu telefonul

Mai toate modelele noi de electrocasnice se conectează cu telefonul. Este o funcționalitate utilă care te ajută să optezi din mai multe moduri de curățare sau să fii notificat pe telefon atunci când robotul a terminat de spălat geamurile.

Toată ideea din spatele unui robot este să îl lași singur să-și facă treaba. Primești notificarea, mergi și îl muți pe următorul geam. Simplu și eficient.

Stă „lipit” pe geam prin aspiraţie sau conectivitate magnetică

Iar tu te vezi nevoit să alegi între cele două. La roboții cu conectivitate magnetică trebuie să atașezi o altă piesă magnetică pe partea opusă a ferestrei. În unele cazuri, acest lucru poate fi puțin dificil.

Aspiraţia îți face treaba mai ușoară – tot ce trebuie să faci este să pui robotul pe geam și să-l lași să-și facă treaba. Din păcate, încă, nici aspiraţia nu e soluția ideală. În rarele momente în care nu funcționează poți rămâne fără robot, mai ales dacă îți cade de la etaj. Există însă unele modele cu cabluri de siguranță pentru a prinde robotul de curatat geamuri în cazul în care aspiraţia eșuează, cum vezi în imaginea de mai jos:

Există însă unele modele cu cabluri de siguranță pentru a prinde robotul de curatat geamuri în cazul în care aspiraţia eșuează
Există însă unele modele cu cabluri de siguranță pentru a prinde robotul de curatat geamuri în cazul în care aspiraţia eșuează

Perii, lavete sau raclete?

Rima e total neintenționată, dar orice gospodină poate confirma: contează materialul cu care ștergi geamurile. Dacă îți dorești un rezultat perfect și lipsit de orice urme, racleta este varianta câștigătoare:

Dacă îți dorești un rezultat perfect și lipsit de orice urme, racleta este varianta câștigătoare
Dacă îți dorești un rezultat perfect și lipsit de orice urme, racleta este varianta câștigătoare

Dar majoritatea roboților de curățat geamuri (în special cei care se vând la prețuri decente) vin cu lavete de curățare.

Majoritatea roboților de curățat geamuri (în special cei care se vând la prețuri decente) vin cu lavete de curățare.
Majoritatea roboților de curățat geamuri (în special cei care se vând la prețuri decente) vin cu lavete de curățare

Aici e important să verifici materialul lavetei. Cele de microfibră absorb mai bine murdăria decât cele simple, din bumbac.

Lavetele din microfibră absorb mai bine murdăria decât cele simple, din bumbac.
Lavetele din microfibră absorb mai bine murdăria decât cele simple, din bumbac

Robotul de curatat geamuri: cu pulverizare sau fără?

Modelele de bază, care se vând până într-o mie de lei, vin fără capacitate de colectare a apei sau pulverizator. Practic, pulverizatorul lui ești tu: înainte de curățenie te asiguri că geamurile sunt bine pulverizate cu soluție de curățare. Cum vezi în imaginea de mai jos:

Modelele de bază, care se vând până într-o mie de lei, vin fără capacitate de colectare a apei sau pulverizator
Modelele de bază, care se vând până într-o mie de lei, vin fără capacitate de colectare a apei sau pulverizator

Funcția de pulverizare este utilă, dar costă și bani în plus. Cât de mult vrei să automatizezi curățenia? Decizia îți aparține.

Curăță doar geamuri?

Unele modele de robot pot curăța și oglinzi, uși, pereții cabinei de duș sau tot felul de alte suprafețe. Cu cât curăță mai multe suprafețe, cu atât robotul devine mai util (și mai scump).

Cum este acest robot care poate curăța suprafețe cu mici denivelări (cum ar fi faianța) la un preț de 1,329 de lei:

Robot care poate curăța suprafețe cu mici denivelări (cum ar fi faianța) la un preț de 1,329 de lei
Robot care poate curăța suprafețe cu mici denivelări (cum ar fi faianța) la un preț de 1,329 de lei

Astfel de funcționalități pot face diferența dintre un robot de câteva sute de lei și unul mai scump.

Mărimea contează

Și îți explicăm și de ce. Un robot mai mic are și o baterie mai mică (care, evident, durează mai puțin timp). Cu cât ai mai multe ferestre de curățat, cu atât crește probabilitatea ca robotul să rămână fără bateria înainte să termini curățenia.

Un robot mic e în regulă pentru un apartament mic, cu geamuri normale. Dimensiunea robotului însă ar trebui să crească într-o casă spațioasă cu ferestre generoase.

Durata bateriei

O identifici în secțiunea specificațiilor tehnice.

Atenție: Majoritatea modelelor de roboți care curăță geamurile funcționează cu cablu de alimentare la priză, având o baterie “de rezervă” (singura baterie) care durează aproximativ 15 – 20 de minute.

Cablurile vin cu un prelungitor de 3-5 m (verifică lungimea acestuia), dar e bine să iei în calcul faptul că vei avea nevoie de o priză în vecinătatea geamului pentru ca acesta să poată fi curățat de robot.

Cu cât bateria robotului durează mai mult, cu atât prețul va fi mai piperat.

Acest robot, de exemplu, costă 990 de lei pe emag iar durata bateriei este de 15 minute (e menit să fie folosit cu cablu de alimentare):

Modelul acesta la 595 de lei nici nu are baterie, se bazează pe cablu de alimentare + prelungitor de 3 m:

Modelul acesta la 595 de lei nici nu are baterie, se bazează pe cablu de alimentare + prelungitor de 3 m
Modelul acesta la 595 de lei nici nu are baterie, se bazează pe cablu de alimentare + prelungitor de 3 m

În timp ce acest model, care costă 1,329 de lei, are o baterie ce durează 20 de minute la o viteză de curățare de 4min / m2.

Merită banii în plus? Depinde! Analizează cu atenție toate specificațiile tehnice.

Robotul de curatat geamuri are aspirare umedă sau uscată?

Acest aspect face de multe ori diferența de preț dintre un robot mai accesibil și unul scump. Modelele de bază au doar opțiunea de curățare umedă.

Verifică în specificațiile tehnice capacitatea de colectare. Dacă aceasta este 0, atunci robotul de curatat geamuri nu are un rezervor pentru apă. Așadar, tu ești cel care va da cu soluție geamurile și faceți muncă de echipă.

Dacă robotul de curatat geamuri are o capacitate de colectare, atunci își va împrăștia singur soluția pe fereastră înainte să curețe.

Modele mai performante (și mai scumpe) au și opțiunea de curățare umedă, dar și de cea uscată. Curățarea uscată e recomandată înainte de cea umedă pentru îndepărtarea prafului și murdăriei care pot lăsa urme după curățarea umedă. Astfel, obții acel aspect de geam perfect curățat.

Îți iubești robotul de curatat geamuri?

Ai grijă de el cum se cuvine și adu-l la Clinica Roboților: locul unde și robotul tău ar veni dacă ar putea. Îl reparăm la nevoie și îl întreținem cu grijă pentru a evita probleme serioase.

Rezolvăm problemele de software, înlocuim piesele de schimb și consumabilele.

Ce să mai, suntem un spa pentru roboții casei tale!

Îți reparăm robotul aspirator, mop sau de curățat geamuri

Reparăm orice robot îți face treaba în casă mai ușoară. Lasă-ți robotul la unul din cele 4 puncte de colectare din țară:

  • Iași: Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt
  • Piatra Neamț: Piața Ștefan cel Mare nr. 2
  • Cluj: Bulevardul 21 Decembrie 1989 Nr 8
  • Târgu Neamț: Bulevardul Mihai Eminescu m9

Iar dacă nu locuiești în aceste 4 orașe, contactează-ne cu un click pe acest link iar noi îți trimitem curierul acasă!

Hai să pătrăm legătura pe social media! Ne găsești pe Facebook și Instagram.