Informationale

7 Sfaturi pentru a maximiza puterea de curățare a robo-aspiratorului

Aspiratorul robot poate funcționa mai eficient. Află cum!

Roboții de aspirat, cunoscuți și sub denumirea de robo-aspiratoare, au devenit din ce în ce mai populari în ultimii ani pentru că sunt o modalitate super eficientă de a menține casa curată.

Aspiratoarele robot sunt concepute pentru a naviga prin casă și pentru a aspira murdăria și resturile, lăsând podelele curate cu un minim de efort din partea ta.

Ce te faci când robo-aspiratorul nu funcționează la maxim?
Ce te faci când robo-aspiratorul nu funcționează la maxim?

Cu toate astea, se întâmplă frecvent ca puterea de curățare a unui aspirator robot să nu fie folosită la maxim. În acest articol discutăm despre câteva sfaturi și trucuri pe care le poți folosi pentru a maximiza eficacitatea robotului tău de aspirat și spălat podelele.

Sfatul 1: Programează curățarea zilnică

Primul pas pentru a maximiza eficiența robo-aspiratorului este să programezi sesiuni regulate de curățenie. Astfel, murdăria și resturile sunt îndepărtate de pe podele în mod regulat. Aspiratorul tău va face față mai bine curățeniei decât dacă murdăria s-ar fi acumulat în timp.

Robo-aspiratorul este ajutorul casei care te ajută să întreții curățenia, și nu neapărat să o facă de la zero. Multe robo-aspiratoare vin cu funcții de programare încorporate care îți permit să setezi o anumită oră pentru curățare. Poți, de asemenea, să setezi un program de curățare folosind aplicația gratuită a robo-aspiratorului.

Primul pas pentru a maximiza eficiența robo-aspiratorului este să programezi sesiuni regulate de curățenie.
Primul pas pentru a maximiza eficiența robo-aspiratorului este să programezi sesiuni regulate de curățenie.

Sfatul 2: Limitează zona de aspirare

O altă modalitate de a maximiza eficiența robo-aspiratorului este să îi creezi limite virtuale. Asta este util mai ales dacă ai zone din casă pe care nu vrei să le acceseze, cum ar fi zona de hrănire a animalului de companie sau camera de joacă a copiilor.

Limitează zonele de acces ale robo-aspiratorului, în special cele cu multe obstacole
Limitează zonele de acces ale robo-aspiratorului, în special cele cu multe obstacole

Multe robo-aspiratoare vin cu benzi de delimitare ce pot fi plasate în jurul acestor zone pentru a ține dispozitivul la distanță. Poate cea mai simplă cale de a trasa limite virtuale în casă este prin aplicația robo-aspiratorului. Aplicația e utilă în special pentru zone mai mari sau camere cu formă neregulată.

Sfatul 3: Curăță filtrele

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care să le ai în vedere atunci când vrei să maximizezi eficiența robo-aspiratorului este curățarea filtrelor.

În timp, filtrele se înfundă cu murdărie și resturi, ceea ce poate reduce semnificativ puterea de aspirație a robo-aspiratorului. Majoritatea robo-aspiratoarelor sunt dotate cu filtre lavabile care pot fi curățate ușor cu apă. Alte modele pot necesita filtre de schimb cărora le este interzis să fie udate.

Verifică tipurile de filtre ale robo-aspiratorului tău, iar atunci când ai nevoie de ajutor cu înlocuirea lor, apelează la Clinica Roboților.

Curăță zilnic filtrele și înlocuiește-le periodic
Curăță zilnic filtrele și înlocuiește-le periodic

Tehnicienii noștri folosesc cele mai înalte standarde de calitate pentru a repara orice fel de robot casnic: de la robotul aspirator, robotul de spălat geamuri, robotul de tuns iarba și orice alți roboți care te ajută la treburile casei.

Click aici pentru a solicita o reparație cu ridicare la domiciliu.

Sfatul 4: Folosește aplicația robo-aspiratorului

O modalitate smart de a maximiza eficiența robo-aspiratorului este îi folosești aplicația. Instaleaz-o, află ce poate să facă și folosește-o la maxim pentru a te bucura de o curățenie eficientă făcută de robo-aspiratorul tău.

Majoritatea robo-aspiratoarelor vin cu o aplicație ce îți permite:

  • să controlezi dispozitivul de la distanță
  • să programezi sesiuni zilnice de curățenie
  • și să monitorizezi progresul curățeniei

Unele aplicații îți permit chiar și să vizualizezi o hartă a zonei ce a fost curățată, ceea ce poate fi util în identificarea zonelor ce necesită atenție suplimentară.

O modalitate smart de a maximiza eficiența robo-aspiratorului este îi folosești aplicația
O modalitate smart de a maximiza eficiența robo-aspiratorului este îi folosești aplicația

Sfatul 5: Fă ordine în cameră

Jucăriile împrăștiate pe jos, șosetele sau alte obiecte mici îți împiedică robo-aspiratorul din a face o treabă prea bună. Pe lângă faptul că nu poate curăța eficient o zonă în care este dezordine, acesta se poate înfunda și chiar defecta.

Dacă robo-aspiratorul tău s-a defectat în urma unui astfel de accident casnic, trimite-l la Clinica Roboților. Punem preț pe timpul tău, așa că peste 90% dintre roboții reparați la Clinică sunt ridicați prin curier direct de la domiciliu. Click aici pentru a solicita online o reparație.

Jucăriile împrăștiate pe jos, șosetele sau alte obiecte mici îți împiedică robo-aspiratorul din a face o treabă prea bună
Jucăriile împrăștiate pe jos, șosetele sau alte obiecte mici îți împiedică robo-aspiratorul din a face o treabă prea bună

Ce îți rămâne de făcut? Să strângi pantofii, jucăriile și hainele de pe podea ce îi pot sta în cale, astfel încât să poată naviga cu ușurință în jurul lor. În plus, este o idee bună să muți corpurile mai mici de mobilă pentru ca robo-aspiratorul să ajungă și în zonele mai puțin accesibile ale casei.

Sfatul 6: Curăță robo-aspiratorul periodic

Curățarea robo-aspiratorului este importantă din mai multe motive. În primul rând, aceasta ajută la menținerea performanței robotului prin îndepărtarea murdăriei, prafului și resturilor care pot înfunda filtrele și periile.

Acest lucru îi poate prelungi durata de viață și valoarea de revânzare atunci când îl vei înlocui cu un model mai performant. Curățarea robotului poate ajuta și la îmbunătățirea calității aerului din casa ta prin eliminarea alergenilor și a altor particule din aer.

Curățarea robo-aspiratorului ajută la menținerea performanței robotului prin îndepărtarea murdăriei, prafului și resturilor care pot înfunda filtrele și periile
Curățarea robo-aspiratorului ajută la menținerea performanței robotului prin îndepărtarea murdăriei, prafului și resturilor care pot înfunda filtrele și periile

Curățarea regulată poate ajuta și la prevenirea apariției mirosurilor neplăcute în interiorul robo-aspiratorului. Recomandarea noastră este verifici periodic dacă periile sunt încurcate cu fire de păr sau alte obiecte. Nu strică nici să le cureți în mod regulat pentru a evita blocajele și să le înlocuiești cu unele noi atunci când este cazul.

Clinica Roboților pune pe picioare roboții casnici defecți, dar te ajută și cu întreținerea acestora prin înlocuirea pieselor consumabile cu unele noi.

Sfatul 7: Folosește setările potrivite

Unele robo-aspiratoare vin cu diferite moduri de curățare, cum ar fi curățarea petelor, curățarea marginilor sau curățarea obișnuită.

Exact ca programele mașinii de spălat haine, și programele de curățare ale robo-aspiratorului sunt menite să îți facă ajutorul robotizat mai eficient. Recomandarea noastră este să adaptezi setările robo-aspiratorului la tipul de curățare pe care îl are de făcut pentru a maximiza eficiența acestuia.

Tot nu funcționează?
Tot nu funcționează?

Tot nu funcționează?

Ai parcurs toți acești pași, dar robo-aspiratorul tău tot nu curăță eficient podelele? Adu-l la Clinica Roboților. Lipsa de putere a acestuia poate să fie o problemă hardware sau una de soft. Oricare ar fi cauza, tehnicienii noștri îți fac robo-aspiratorul ca nou!

Nu este nevoie să vii în service

Ți-ai cumpărat un robo-aspirator tocmai pentru a economisi timpul petrecut făcând curățenie. Chiar este nevoie să pierzi timp pe drumuri pentru a-ți repara robo-aspiratorul? Răspunsul Clinicii Roboților este un categoric nu.

Te invităm să completezi acest formular, iar unul dintre colegii noștri te va contacta telefonic pentru a colecta datele tale personale. Un curier îți va ridica robotul defect direct de acasă, după care ți-l va livra complet reparat.

Fără timp pierdut prin trafic sau alte bătăi de cap.

Ți-ai cumpărat un robo-aspirator tocmai pentru a economisi timpul petrecut făcând curățenie! Solicită o reparație online :)
Ți-ai cumpărat un robo-aspirator tocmai pentru a economisi timpul petrecut făcând curățenie! Solicită o reparație online 🙂

Descoperă punctele de colectare din țară

Brandul nostru mamă, Clinica GSM, a devenit și locul în care colectăm roboții casnici pentru a-i repara apoi în service. Cele 3 puncte de colectare gratuită din țară se află în magazinele Clinicii GSM din Iași, Piatra Neamț și Târgu Neamț:

  • Iași: Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt
  • Piatra Neamț: Piața Ștefan cel Mare nr. 2
  • Târgu Neamț: Bulevardul Mihai Eminescu m9

Click aici pentru a solicita o reparație online.

Suntem sociabili

Împărtășim cu tine noutăți din tehnologie, dar și o grămadă de sfaturi utile despre curățenia și sănătatea casei. Urmărește-ne pe Facebook și Instagram și rămâi la curent cu tot ce se întâmplă în lumea roboților folositori la casa omului.